Jämförelse telefoni

Jag har gjort en tabell där du kan jämföra de alternativ som BorlängeStadsnät erbjuder men jag har även tagit med en extern aktör som heter Phonzo. Phonzo kräver att man har bredband redan från någon leverantör (behöver inte vara fiber). AllTeles månadspris gäller om man har bredband genom AllTele annars stiger månadspriset med 40 kr på alla tre abonnemangsformerna.

Bredband2 har en minidebitering per månad som man får ringa för.

Phonzo har tre typer av abonnemang där det första är Cash, och fungerar som kontantkort till mobilen. Du måste fylla på pengar för att kunna ringa ut. Till skillnad från kontantkort försvinner inte numret om du inte fyller på. Du kan alltså skaffa några extra telefonnummer för enbart inkommande samtal. De andra två Basic och Home skiljer sig åt i hur mycket gratis minuter som ingår. Basic inkluderar 400 minuter till fasttelefoni medan Home nkluderar 900 min till fasttelefoni plus 30 min till mobil. Så frågan är hur mycket du ringer för?

Universal, netit, T3 och AllTele har abonnemang där du ringer fritt till fastanätet.

Alla operatörer erbjuder dig att ringer gratis till andra med samma operatör. Phonzo är även stora i Norge och där ringer du gratis även till Phonzo kunder i Norge.

För samtalsavgifter till utomlandet så hänvisar jag till resp hemsida.

Kramnet finns också med på BorlängeStadsnäts hemsida som tele leverantör, men hittar inget på deras sida där dom hänvisar till AllTele som är deras ägare.

Tabell över IP telefoni

Klicka på bilden för att se den större

Kommentera