Äntligen…

fiber

 

Idag började min fiber fungera. Jag har tecknat ett avtal med Bahnhof.

Det var lite trassel innan jag kom ut på Internet. I normala fall skall man direkt när man kopplar upp sig på fibern och öppnar en webläsare hamna på Bahnhofs portal. Jag antar att det fungerar lika hos alla andra operatörer i Borlänge Stadsnät.
Men jag fick aldrig upp sida. Jag såg att jag fick en IP adress som började på 10.x.x.x, men ingen riktig adress.

Så efter ett par samtal till både BS och Bahnhof så fick jag av Bahnhof veta att jag kunde prova att surfa till http://dhcp.bahnhof.se och vips så hamnade jag på deras portal. Och kunde ange mina inloggnings uppgifter (görs bara en gång). Starta om min router/brandvägg och jag var ute på Internet.

 

2,5 års väntan är över!

HURRA!

 

Kommentarer inaktiverade.