Är du bunden idag…

Många av oss är ju bundna idag till båda bredband, telefon och TV avtal som kanske sträcker sig i 24 månader.

Här är det ju ett litet problem, man vill ju inte ligga och betala dubbelt under 24 månader.

Och BorlängeStadsnät gillar inte att man skriver på som passiv kund, dvs man planerar inte att använda fibern.

Man har 12 månader på dig att teckna något avtal med en operatör efter installation.

Men vi har ju ett behov av att få in 50% för att få fiber i området.

Så jag har kollat lite och det kan ju hända saker i familjen som gör att behoven ändras.

Så om man skriver på så hittar jag ingen klausul i avtalet som säger att man måste teckna något den dag det verkligen blir fiber i området.
Man slipper ju inte installationskostnaden, men man har då ändå fått in fiber och kan ju teckna när andra avtal löpt ut.

Om du tecknat avtal med t ex Bredbandsbolaget, som ju inte finns som leverantör i BorlängeStadsnät. Och har 24 månader bindningstid.
Om du idag skriver på, vi lyckas få fiber indragen i maj och du har 12 månader tills Borlänge Stadsnät börjar debitera Stadsnätavgift. Då är vi i Maj 2015 och ditt avtal löper ut i November 2015. Det är 6 månader, men BS har bara 1 månads uppsägning på Stadsnätsavgiften. Så det borde kosta dig ca 150 kr att skjuta upp starten ytterligare 6 månader.

Så det behöver inte vara ett problem att skriva på avtalet nu även om du vill börja använda det först om 24 månader.

Problemet är kanske mer att betala 14500 kr nu för något jag först vill använda om 2 år. Men om två är risken stor att erbjudandet om fiber inte längre finns.

Jag kan väl dessutom nämna att om du är bunden till en operatör som idag finns i BorlängeStadsnät är det värt att ringa dom och kolla om du inte kan bryta det avtal du har mot att du tecknar ett nytt 24 månaders avtal via Fiber.

 

Kommentarer inaktiverade.